Social

Primăria Bălești are nevoie de CEO pentru racordarea la gaze a satului de strămutați

Primăria Bălești face demersuri pentru a avea alimentare cu gaze naturale în toate satele comunei. Pentru vatra de sat Cornești există un blocaj, deoarece proprietar este Complexul Energetic Oltenia. Aici sunt familii care au fost strămutate de minerit în 1994 - 1995, dar compania nu a cedat vatra de sat primăriei.

”După mai multe lupte am reușit să obținem avizul favorabil de la Distrigaz, privind extinderea rețelei de gaze. M-am izbit de o problemă cu vatra de sat a Corneștilor, vatră de sat pentru care Primăria Bălești nu deține acte de proprietate. Complexul Energetic Oltenia nici până în prezent nu au dat UAT-ului cu titlu gratuit aceste documente. Nu pot să ridic cărțile funciare pentru terenurile respective, ci doar atunci când se dă avizul CEO”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Primarul a purtat discuții cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, fiind asigurat de către aceștia că problema va fi rezolvată. Peste 200 de gospodării ar beneficia de extinderea rețelei de gaze.  

”Am purtat o discuție cu reprezentanții din cadrul CE Oltenia și le-am solicitat să mi se elibereze acordul ca să pot demara procedurile. Discuțiile au fost pozitive. Sper ca săptămâna viitoare, în Consiliul Director să fie prioritare aceste cereri. Este vorba despre 200 de gospodării. Acum facem extinderi de gaze în vatra satului Cornești”, a mai declarat Ungureanu.

Primarul Mădălin Ungureanu și-a mai propus introducerea rețelei de gaze naturale în satele Stolojani, Găvănești și Tălpășești.  

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: