Social

Zăcea beat în parc, lângă o sticlă de whisky furată

Un bărbat de 39 de ani din Motru a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare, pentru furt. Sentința dată pe 4 octombrie de Curtea de Apel Craiova este definitivă.

Era vara anului 2018 când polițiștii aflați în patrulare la Motru au văzut un individ zăcând pe spațiul verde. Aceasta era îmbrăcat cu un tricou de culoare roz, iar lângă el erau o șapcă și o sticlă de whisky marca Claymore, din care băuse foarte puțin.

Omul era prea beat ca să își aducă aminte de unde are sticla, dar camerele de supraveghere ale unui market din oraș au surprins furtul comis cu câteva ore mai devreme.

“Lucrătorii de poliție s-au deplasat la magazinul (...) și au vizionat imaginile video înregistrate de camerele de supraveghere ale acestui magazin, constatând faptul că, la orele 12.18, o persoană de sex masculin, cu semnalmentele menționate mai sus, a intrat în incintă și, profitând de neatenția lucrătorilor, a sustras de pe un raft, o sticlă cu whisky Claymore de 700 ml, pe care a ascuns-o sub tricou, după care a părăsit incinta magazinului, fără să fie observat de personal”, se arată în documentul de la instanță.

La audieri, bărbatul a spus că nu își aduce aminte furtul, că era beat, dar se recunoaște în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale magazinului. Acesta a plătit prejudiciul.

Deși prejudiciul a fost mic, iar autorul beat, instanța nu a putut aplica o pedeapsă cu suspendare, bărbatul fiind recidivist. “În speță, prima instanță a constatat că inculpatul se pretează la fapte penale, nu pentru a-și asigura strictul necesar traiului, ci și pentru vicii, acesta sustrăgând o sticlă de whisky, fapta fiind săvârșită în stare de ebrietate.

Potrivit disp. art. 228 alin 1 Cp, luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, este una din explicațiile instanței.

Vizualizări: 5,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: