Social

Au canalizare de zece ani, dar nu s-au branșat. Motivul!

Comuna gorjeană Bustuchin este printre puținele cu canalizare în toate satele. Ar mai fi doar două cătune fără sistem de canalizare. Problema este că rețeaua a fost făcută pe o parte a drumului, iar pentru cetățenii de pe partea cealaltă costă prea mult branșarea.

Primarul Ion Ciocea speră să poată branșa toată comuna la rețeaua existentă cu bani atrași prin programul „Anghel Saligny“. 

”Noi avem sistem de canalizare în toată comuna, mai puțin în două cătune, de aproximativ 10 ani. Problema este că avem un sistem centralizat, care s-a făcut numai pe o parte a drumului și a fost destul de costisitor pentru cetățenii care stau de partea cealaltă a drumului să se branșeze. Din acest motiv, la ora actuală am mai avea de branșat 60% din cetățeni”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Autoritățile locale vor să obțină finanțare prin programul ”Anghel Saligny”, pentru branșarea tuturor cetățenilor la canalizare.

”Dacă ar fi să ne luăm după lege ar trebui să amendăm cetățenii care nu s-au branșat. Asta ar însemna să amendăm 60% din localnici pentru că nu au canalizare. Eu îi înțeleg, pentru că branșarea presupune costuri mari, pe care nu și le pot permite, și de aceea am văzut că se depun proiecte pe programul ”Anghel Saligny” și poate reușim în felul acesta să branșăm tot”, a mai spus Ion Ciocea

Primarul din Bustuchin susține că a trebuit să insiste și la cele 40% din gospodării să se branșeze, că altfel sistemul nu putea funcționa.

Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: