Actualitate

Vor condiții speciale, dar le pierd și pe cele deosebite

Salariații din Complexul Energetic Oltenia mai pot avea grupă de muncă până în septembrie 2021, când expiră avizele actuale pentru condițiile deosebite de muncă. Aceștia protestează de zece săptămâni în Piața Prefecturii Gorj pentru a cere grupă de muncă și pentru salariații din termocentrale, dar de fapt din septembrie o pot pierde și cei care o au deja.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a spus la Radio Infinit că este nevoie de o inițiativă legislativă pentru a putea prelungi condițiile de muncă până în 2023. “Nu ne va fi ușor, pentru că termenul pe care l-am negociat noi cu Comisia Europeană pentru condițiile de muncă a fost decembrie 2018 și au trecut trei ani de atunci, s-a tot prelungit”, a spus Vîlceanu, precizând că inițiativa legislativă a fost deja depusă de liberali.

Cât privește solicitările celor care protestează în Piața Prefecturii, Vîlceanu le transmite din nou că legea pe care o doresc nu poate fi adoptată, pentru că ar însemna costuri de 50 de milioane de euro pentru CE Oltenia, plata contribuțiilor. Asta deși liderii de sindicat au arătat că legislația europeană prevede că societățile care închid cariere miniere pot beneficia de ajutor de stat pentru contribuții, ca să pensioneze mai devreme salariații.

Șapte salariați ai CE Oltenia au intrat luni în greva foamei la guvern, pentru a cere aviz favorabil pe modificarea legii pensiilor.

Vizualizări: 2,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: