Actualitate

Puși pe lista de concedieri, deși nu îndeplinesc condițiile de pensionare

Semnal de alarmă tras de un lider sindical din Complexul Energetic Oltenia. Pe lista de concedieri colective din acest an sunt puși salariați despre care evidențele companiei arată că îndeplinesc condițiile de pensionare până în aprilie anul viitor. Dar, din evidențele Casei de Pensii Gorj, respectivii salariați nu sunt pensionabili.

Câteva sute de angajați ai CE Oltenia vor pleca acasă la 1 iulie, cu plăți compensatorii. Sunt puși pe listă cei care îndeplinesc condițiile de pensie până pe data de 30 aprilie 2022 și vor primi de la 1 la 11 salarii, în funcție de câte luni mai au până la pensie.

„Aici sunt probleme. Un coleg de la Jilț a fost pus pe lista de pensionare, dar de la Casa de Pensii i s-a transmis că nu se încadrează. Sunt lucruri care trebuie lămurite, cred că sunt foarte multe cazuri de genul acesta“, a spus Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud.

Fiecare carieră minieră a trebuit să transmită până pe 9 aprilie către CE Oltenia situația cu salariații care îndeplinesc condițiile de pensionare.

„Nu putem să acceptăm pe liste colegi care nu se încadrează în condițiile de pensionare“, a spus Popescu. Mai mult, acesta așteaptă ordonanța de la guvern pentru venit de completare. „În momentul în care guvernul nu va da acest ajutor, atunci întreprinderea va fi nevoită să dea aceste salarii compensatorii“, susține liderul sindical.

Popescu spune că vor fi și cazuri în care oamenii vor dori să plece cu plăți compensatorii, dar nu vor fi lăsați, dacă societatea nu se poate lipsi de ei.

Vizualizări: 4,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: