Actualitate

Apel către liderii sindicali: Renunțați la funcții, faceți un singur sindicat

Mai mulți salariați ai Complexului Energetic Oltenia s-au exprimat pe pagina de socializare în favoarea ideii de a avea un singur sindicat puternic.

Ideea a fost lansată în spațiul public de Costica Cajvanariu: “Recomand tuturor liderilor să se întâlnească, să depună mandatele și să organizeze alegeri de urgență (în maxim 5 zile) construind astfel un singur sindicat puternic. Veți vedea că lucrurile se schimbă în scurt timp. Recomand de asemenea să plătiți acel om care va câștiga alegerile din cotizația dvs., fără a fi la mâna administrației, evident persoana ce va reprezenta membrii de sindicat să nu fie membru al unui partid politic și să cunoască bine ce înseamnă activitatea minieră și energetică”.

“Renunțați la funcții, faceți un singur sindicat”, a fost reacția lui Nicu Popescu. “Unitatea și solidaritatea ar fi fost imperios necesare, mai mult ca oricând”, a reacționat un alt salariat, adăugând că “este târziu pentru a mai face un singur sindicat”, deoarece “orgoliile sunt mari”. 

Acum sunt patru federații care reprezintă salariații din CE Oltenia la negocieri, plus sindicate mici, vocale, dar fără putere de decizie.

Vizualizări: 4,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: