Social

Elevii vor să știe dacă fac albume la final de an. Ce spun directorii!

Elevii din ani terminali vor putea realiza ședințele foto pentru albumul de final de an, chiar dacă este pandemie. Inspectoratul Școlar Județean Gorj dă undă verde elevilor ce vor să realizeze albume foto de sfârșit de an, dar anunță faptul că decizia va fi luată de fiecare instituție de învățământ în parte. 

Reprezentanții inspectoratului spun că nu văd de ce nu s-ar putea efectua această activitate, dacă elevii vor respecta regulile de distanțare socială. Nicolae Negrea, inspector în cadrul ISJ Gorj, spune că, în ciuda pandemiei de coronavirus, ședința foto pentru realizarea albumelor școlare poate fi realizată, dar decizia aparține conducerii fiecărei instituții de învățământ. Acesta consideră că elevii nu trebuie privați de bucuria de a-și crea acest album de amintiri. 

La Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Cristina Goanță, directorul instituției, a declarat că va permite elevilor liceului să efectueze această activitate. Directorul CNTV anunță că va cere avizul DSP pentru a putea da voie elevilor să realizeze fotografii în incinta școlii, însă elevii vor fi obligați să respecte anumite reguli. Aceștia vor putea să primească ofertele pentru albume doar în format electronic, fără să se întâlnească fizic cu persoanele ce practică astfel de activități. De asemenea, ședințele foto se vor desfășura cu un program bine stabilit, pentru a se evita aglomerația fizică. Pentru elevii de clasa a VIII-a va fi nevoie de consimțământul unui părinte, pentru ca aceștia să poată realiza albumele foto. 

Justin Paralescu, directorul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu”, spune că, din experiența anilor trecuți, elevii realizează ședințele foto în afara instituției de învățământ, iar decizia de a realiza aceste albume școlare va fi luată de către elevi, împreună cu diriginții claselor. 

La Colegiul Național “Spiru Haret”, directorul Flavius Boian anunță că va avea o discuție zilele următoare cu diriginiții claselor terminale, pentru a stabili cum se va desfășura această acțiune. Acesta consideră că elevii au fost foarte afectați de situația din ultimul an și nu dorește să le fie luată și aceasta bucurie. Flavius Boian anunță că va face toate demersurile necesare pentru ca elevii de la CNSH să poată realiza albumele foto de sfârșit de an, respectând însă regulile în vigoare. 

Marius Badea, directorul Colegiului Economic “Virgil Madgearu”, spune că până acum nu a primit nicio informare din partea ISJ Gorj, astfel că nu poate lua o decizie.

 

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: