Actualitate

Se tăvălesc pe jos de nervi că nu au omorât CE Oltenia anul ăsta

Băieții de la Greenpeace România, finanțați de afară ca să submineze sistemul energetic românesc, se tăvălăesc de durere că nu au reușit să închidă anul acesta Complexul Energetic Oltenia.

Guvernul a mai dat o gură de oxigen companiei, un ajutor de stat de 241 de milioane de euro pentru certificatele de carbon, astfel că până la anul, pe vremea asta, compania o să supraviețuiască.

Misiune neîndeplinită pentru așa-zișii ecologiști, care reclamă guvernul la Comisia Europeană, pe motiv că “grantul de salvare este ilegal și contravine articolului 108(3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene”.

Așa-zișii ecologiști aproape că îl fac erou în ochii minerilor pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre care spun că “se joacă cu focul” și “sfidează regulile și instituțiile europene”.

Drumul termocentralelor din Gorj și Dolj duce la fier vechi, nu anul ăsta, dar în zece ani sigur. Să ne scuze ecologiștii dacă vrem mai întâi să construim alte centrale electrice înainte de a le demola pe cele pe care le avem. Or ei au impresia că rămânem numai noi pe întuneric dacă le închidem, iar pe ei îi luminează finanțatorii lor externi?

Vizualizări: 5,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: