Actualitate

Popescu (Renașterea): Suntem bătaia de joc a lui Virgil Popescu

Ministul Energiei, Virgil Popescu, a reușit să îi enerveze pe liderii sindicali din Gorj, prin modul obsesiv în care spune că nu va lăsa pe nimeni în urmă. Zece din cele 12 grupuri energetice ale Complexului Energetic Oltenia vor fi închise, iar asta înseamnă opt-zece mii de concedieri până în 2027. Oameni lăsați în urmă, în opinia liderilor sindicali.

„Suntem bătaia de joc a lui Virgil Popescu“, a spus Ion Popescu - președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, acuzând că ministrul are grijă de județul lui, Mehedinți, acolo unde face centrală pe gaze, parc fotovoltaic și parc eolian pe Clisura Dunării.

„Până acum se zicea că o să funcționăm din 2027 cu cinci grupuri, apoi s-a zis de trei grupuri, de această dată acordarea ajutorului de restructurare a fost condiționat de rămânerea a două grupuri la Rovinari. Asta înseamnă că cele patru grupuri de la Turceni, două de la Ișalnița, două de la Craiova II și două de la Rovinari vor fi istorie. Asta este o mare problemă“, a mai spus liderul sindical.

CEO a notificat ANRE că începând cu data de 1 iulie 2021 vor fi închise grupurile 3 Turceni și 8 Ișalnița. „La Turceni au fost investite milioane de euro pentru modernizare, doar ce au terminat lucrările, cine răspunde pentru banii ăștia? De ce, dacă se știa că acest grup va fi închis, banii nu au fost folosiți pentru lucrări în carierele miniere sau pentru finalizarea mai devreme a modernizării grupului 5 Rovinari“, mai spune Ion Popescu, problema fiind ridicată săptămâna trecută și de Sindicatul Mine Energie Oltenia. 

Vizualizări: 2,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: