Actualitate

Viza anuală de mediu este din nou obligatorie

Societățile din Gorj care desfășoară activitate în baza unei autorizații de mediu sau a unei autorizații integrate de mediu au un termen limită pentru solicitarea vizei anuale. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj anunță că valabilitatea acestora nu va mai fi prelungită, dat fiind faptul că am ieșit din starea de alertă. 

Multe dintre societățile din Gorj funcționează în baza unei astfel de autorizații, inclusiv companii mari, precum CE Oltenia, care trebuie să solicite viza anuală pentru autorizațiile de mediu pentru termocentrale și carierele miniere. ”Informăm agenții economici care dețin Autorizație de Mediu sau Autorizație Integrată de Mediu emisă de APM Gorj, că după data de 7 iunie 2022 nu va mai exista o perioadă de prelungire a valabilității actelor de reglementare deținute, având obligația de a solicita aplicarea vizei anuale cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare emiterii autorizației deținute. Atragem atenția că nerespectarea termenului de minim 60 de zile conduce la suspendarea Autorizației de Mediu sau Autorizației Integrate de Mediu  cu o perioadă cuprinsă între data emiterii și data solicitării aplicării vizei, în perioada respectivă fiind interzisă desfășurarea activității”, conform APM Gorj. 

Practic, graba este dată de faptul că această viză trebuie solicitată, anual, cu cel puțin două luni înainte de data la care a fost eliberată autorizația. ”Astfel, autorizațiile emise după data de 7 iunie nu mai beneficiază de prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de  COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prelungirea termenului de valabilitate cu 90 de zile, iar reprezentanții agenților economici trebuie să depună solicitarea de aplicare a vizei anuale cu minim 60 de zile înainte de ziua și luna emiterii (cel târziu la data de 7 aprilie 2022)”, se mai arată în anunțul APM Gorj.   

 

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: