Social

CSM Târgu Jiu învinge Corona Brașov și urcă în clasmentul primei ligi

CSM Târgu Jiu a obținut o victorie foarte importantă în lupta pentru evitarea locurilor de baraj, după ce a trecut de Corona Brașov, scor 27-24, la pauză 15-10. Partida a contat pentru etapa a 17-a din Liga Florilor Mol. După această victorie, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 10 în clasament. A fost un meci în care internaționala angoleză, Helena Paulo Gilda, și-a făcut debutul pentru CSM Târgu Jiu, Maria Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a grupării gorjene, cu 7 goluri, iar Ekaterina Dzhukvea a fost imperială în poarta echipei noastre. 

Susținerea publicului a fost una absolut incredibilă, care a purtat echipa spre victorie. Fetele lui Liviu Andrieș au răspuns cu un joc foarte bun, mai ales în prima repriză. Cu Ekaterina Dzhukeva, ca de obicei, de nebătut, echipa noastră a dominat categoric prima repriză, când a condus și la 8 goluri pe tabelă. Jocul s-a mai echilibrat în partea secundă, dar tot cu CSM Târgu Jiu la cârma jocului, care o obținut o victorie extrem de importantă, care va cântări enorm în lupta pentru evitarea barajului. 

Corona a încercat din răsputeri să revină în joc, dar Laura Moldovan a marcat pentru 27-23. Brașovencele au marcat pe final de meci, dar victoria a revenit echipei din Târgu Jiu, scor 27-24. 

Liviu Andrieș a vorbit, la finalul meciului și despre noua achiziție a CSM Târgu Jiu, angoleza Helena Paulo Gilda, adr și despre omul meciului, Ekaterina Dzhukeva. La debutul său pentru gruparea gorjeană, handbalista din Angola s-a mișcat foarte bine și a contribuit cu 4 goluri la victoria echipei noastre. ”S-a văzut că Helena Paulo are calitate. Din păcate, mai sunt probleme de comunicare, pentru că vorbește doar portugheza, va avea nevoie de foarte multe antrenamente. Este pentru prima oară când părăsește țara natală, Angola. Este primul meci într-o țară străină pentru ea, la echipa de club, și sper ca aportul ei să fie un plus pentru echipa noastră, pentru că zic eu că avem nevoie”.

Fără îndoială, cel mai bun om de pe teren a fost Ekaterina Dzhukeva, care a închis realmente poarta. ”Mai are rost să mai discutăm despre Dzhukeva? Jos pălăria! Este o fată nemaipomenită din toate punctele de vedere, chiar dacă, într-adevăr, trăirile ei sunt la cote ridicate. A fost un transfer reușit, care ne-a dus la toate performanțele pe care le-am avut la Târgu-Jiu. Nu trebuie să luăm nici meritul celorlalte, fiecare are meritul ei, dar e clar, Kati are un loc aparte și cred că toată lumea din Târgu Jiu, toți iubitorii de handbal care au venit la meciurile noastre și-au dat seama ce mare portar este”.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Îmi doresc ca echipa antrenată de mine să arate cum a arătat în prima repriză de acum încolo, pentru că am avut o primă repriză, zic eu, de un nivel foarte ridicat, chiar dacă repriza a doua adversarul s-a apropiat la două-trei goluri. Experiența europeană și-a spus cuvântul. Am avut determinare, am avut momente bune, am pregătit bine meciul, pentru că știam că fac această apărare avansată în momentele grele. Ne-au ieșit toate combinațiile pe care le am făcut. Asta denotă că fetele au fost capacitate și prezente pentru acest meci deosebit de important pentru noi. Intrăm într-o binemeritată pauză, după două luni foarte grele și încărcate. Am participat într-o grupă de cupe europene, iar ceea ce ne-am propus în campionat, adică victorie la Mioveni, victorie cu Știința și victoria cu Corona, am reușit. Asta înseamnă că suntem bine din punct de vedere al clasamentului. Ne dă o gură de oxigen, ne dă o stare stare bună pentru această vacanță și va trebui să pregătim în continuare ceea ce urmează”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(15 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 4g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 7g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț, Ira Zinatullinab 1g, Andreea Chiricuță 1g, Laura Moldovan 5g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk, Ana Cătălina Ciolan 6g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

 

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: