Actualitate

Deficit de procurori la parchetele din Gorj 

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică lista locurilor vacante de procurori la parchetele din țară. Conform centralizatorului, mare parte din parchete de pe lângă instanțele din Gorj funcționează cu un număr redus de procurori. Excepție face Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, unde gradul de ocupare este de 100%. Așadar, la acest parchet nu este nici un post vacant.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sunt prevăzute 10 posturi de execuție și 4 de conducere, însă unitatea funcționează cu 8 procurori și are ocupate 2 posturi de conducere, gradul de ocupare fiind de 71,43%. Astfel, sunt vacante patru posturi, 2 de conducere și alte 2 de execuție. 

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu sunt vacante 3 posturi, 2 de conducere și un altul de execuție, aici gradul de ocupare al posturilor de procurori fiind de 78,57%. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci și cel de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești au cel mai mic grad de ocupare, de 66,67%. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci este vacant un post de conducere, iar la Parchetul de lângă Judecătoria Târgu Cărbunești sunt vacante două posturi de procurori, unul de conducere și un altul de execuție. 

Astfel, la nivel de județ rezultă un grad de ocupare a posturilor de procurori de 75,61%. La întocmirea listei cu posturile vacante s-a ținut cont inclusiv de transferurile dispuse cu 1 aprilie și 15 mai. 

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: