Politică

Vîlceanu spune că salariații CE Oltenia nu se pot pensiona mai devreme nici cu lege, nici fără lege

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, continuă să le spună minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia să își ia gândul de la o pensionare mai devreme.

Proiectul de lege pe care îl cer cei care au protestat șapte săptămâni la Târgu Jiu este neconstituțional, spune Vîlceanu, dar nici dacă ar trece, nu s-ar schimba nimic. 

“Mai spun o dată. Proiectul pe care-l susțin unii angajații CEO acum nu este proiectul pe care eu l-am depus în urmă cu mai bine de un an. Eu propuneam condiții speciale pentru cei care lucrează în condiții grele, ori acest proiect aflat acum în discuție presupune achitarea retroactivă a contribuțiilor, ceea ce este o povară imposibil de gestionat de CE Oltenia. Nu poate plăti acești bani, ceea ce înseamnă că oamenii tot nu pot beneficia de pensionare. Ori dacă plătește înseamnă închiderea companiei”, a scris Vîlceanu.

Vîlceanu a spus că nu susține proiectul de lege pentru că nu vrea închiderea CEO. “Eu nu refuz să susțin cauza oamenilor, ci refuz să le spun că se poate ce nu se poate. 

Între timp, mă concentrez pe obținerea fondurilor pentru plata certificatelor carbon pentru Complexul Energetic Oltenia”, a mai transmis deputatul.

Cei care protestează în Piața Prefecturii îi transmit deputatului mesajul lor. “Așteptăm ca Domnul Deputat Dan Vilceanu să dea dovadă de seriozitate politică și să susțină proiectul de lege al PNL, proiect de modificare la legea pensiilor prin care minerii și energeticienii sunt încadrați la condiții speciale de muncă! Acest proiect are depuse amendamente și se află în dezbatere în comisiile din Camera Deputaților. Acum PNL este la putere iar Domnul Deputat Dan Vilceanu are la dispoziție toate pârghiile necesare pentru a duce la îndeplinire ce a inițiat în anii 2018 și 2019 și ce ne declara prin aceste postări publice pe paginile dumnealui de socializare”, a spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 5,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: