Politică

Vîlceanu nu susține un guvern USR

Secretarul General al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat marți, la Digi24, că nominalizarea lui Dacian Cioloș a fost făcută în condițiile în care în parlament a fost testată o majoritate PSD-USR-AUR. 

Vîlceanu spune că, după ce USR a demis un guvern liberal, nu poate să ceară susținere de la PNL. „Când votezi o moțiune împotriva unui guvern liberal, nu poți să vii să ceri susținere, dar vom discuta în partid și președintele PNL va face anunțul. Majoritățile nu ți le dă Dumnezeu, ți le faci”, a declarat secretarul general al PNL.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunţă că partidul pe care îl conduce va discuta cu noul premier desemnat, Dacian Cioloş, după ce acesta va găsi soluţia unei noi majorităţi parlamentare, alături de aliaţii de la moţiunea de cenzură, PSD şi AUR.

”Am luat act de desemnarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloş, ca premier desemnat, este una imensă. Are, acum, posibilitatea să negocieze cu partidele care au susţinut moţiunea de cenzură (PSD şi AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, a scris Cîţu pe Facebook.

Cioloș ar putea avea susținerea aripii Orban din PNL, ar putea atrage UDMR și minoritățile naționale, dar tot ar mai avea nevoie de voturi. Toți ochii sunt pe AUR. George Simion, liderul AUR, i-a scris lui Cioloș pe pagina de socializare: “Dar cine crezi că te votează? :)))”, iar Cioloș i-a răspuns: “Toți cei care nu sunt iresponsabili”.

 

Vizualizări: 2,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: