Social

Muzeu al mineritului într-o clădire a CE Oltenia 

Administrația locală din Motru a aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Local de la finele lunii mai, un proiect de hotărâre privind realizarea Muzeului Mineritului Motru. Acesta ar urma să fie amenajat într-o fostă grădiniță, imobil care aparține CE Oltenia. 

Consiliul Local Motru a aprobat și încheierea contractului de locațiune cu CE Oltenia, în baza căruia va putea folosi fosta grădiniță Vile de pe strada Macului, pentru realizarea muzeului. Darea în folosință a clădării este pe o perioadă de 10 ani. 

Valoarea anuală a chiriei va fi egală cu valoarea impozitului anual aferent clădirii plătit de CE Oltenia, plus TVA. Pentru anul 2022, valoarea anuală a chiriei este de 1.482 de lei. 

Conform contractului, primăria va putea utiliza imobilul strict pentru realizarea muzeului, fără să poată aduce modificări fără acordul CE Oltenia. 

Discuțiile privind amenajarea unui muzeu al mineritului la Motru a fost lansată încă de pe vremea când la cârmele municipiului de afla social-democratul Dorin Hanu. A realizat și un proiect în acest sens, care însă nu s-a mai concretizat. 

 

Vizualizări: 1,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: