Anchetă

A ascuns șpaga în chiloți

O funcționară din cadrul DGASPC Tulcea a fost condamnată la închisoare cu suspendare printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Constanța, fiind găsită vinovată de fapte de corupție.

Femeia a fost acuzată că a dezvoltat o afacere cu bilete de călătorie destinate persoanelor cu handicap pe care le deconta ilegal.

Funcționara identifica persoanele cu handicap care nu-și solicitau biletele de călătorie gratuite la care aveau dreptul anual, oferite de DGASPC. În baza unor cereri falsificate, bilete pe rute lungi (Tulcea-Constanța, Iași, Focșani, București, Techirghiol, Băile Herculane, Focșani și retur) erau decontate la DGASPC chiar dacă titularii de drept ai acestor legitimații de călătorie nu fuseseră plecați niciodată în aceste orașe.

Ancheta, coordonată de DIICOT Tulcea, a demarat cu o amplă percheziție care a avut loc chiar în biroul DGASPC, unde lucra Elena Jufa, anchetatorii având informații certe că femeia ascunde probe esențiale pentru anchetă atât la locul de muncă, dar și acasă.

Când au anunțat-o pe femeie că va fi supusă unui control corporal, aceasta ar fi mimat o stare de rău, s-a retras într-un colț al biroului unde ar fi încercat să scape de dovezile compromițătoare. Atunci și-au dat seama polițiștii cam pe unde ar putea fi ascunzătoarea.

”În momentul în care inculpata a fost rugată să-şi descheie bluza, aceasta s-a deplasat într-un colţ al camerei, insinuând că i s-a făcut rău, moment în care lucrătorii de poliţie au observat că aceasta umblă în bluză, în zona pieptului. La controlul corporal a fost găsit un teanc de bilete speciale de călătorie gratuite auto dus-întors şi o legitimaţie pentru persoane cu handicap, în zona pieptului.

Văzând că percheziția se realizează şi împotriva voinţei sale, inculpata a scos din chiloţi, din zona feselor, un teanc de bancnote (suma de 3000 lei)”, se arată în actul de acuzare.

În instanță, femeia a explicat că bancnotele nu le ținuse în chiloți, ci într-un buzunar, doar că polițiștii nu au văzut exact de unde au fost scoși din cauza unei bluze din mătase care îi acoperea partea din spate.

 

 

Vizualizări: 2,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: