Actualitate

Vești despre drumul expres Târgu Jiu – Craiova

Se fac pași tot mai concreți pentru drumul expres ce va lega Târgu Jiul de Craiova. Urmează să fie lansată licitația pentru proiectare și pentru execuția acestui tronson. Va fi un drum de mare viteză construit de la zero asta chiar dacă „un politician neaoș a lansat zvonul că va fi drumul actual, nu unul nou”.

Lămuririle vin de la Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, care anunță că impactul de mediu a fost finalizat și că nu vor fi probleme. Se lucrează la documentație pentru ca execuția drumului să fie scoasă la licitație.

„Am finalizat partea de elaborare a studiilor, suntem în ultima etapă de obținere a avizelor și pregătim documentația de lansare a licitației pentru execuție și proiectare. E un drum de mare viteză, de 110 kilometri. Va lega Târgu Jiu de Filiași, în regim de drum expres. De la Filiași, în regim de autostradă. E trafic foarte mare pe acel sector de drum. A trecut și partea de impact de mediu. Suntem în regulă. Studiile geo sunt finalizate”, a anunțat Cristi Tudor.

Tudor a comentat și afirmațiile făcute de parlamentarul Radu Miruță care a susținut că nu se face niciun drum expres nou și că acest proiect ar fi, de fapt, lărgirea actualei șosea dintre Târgu Jiu și Filiași. „Un politician local neaoș a apărut cu acest zvon. Nu am înțeles de ce l-a lansat. Acest drum este nou. Nu are legătura cu drumul Târgu Jiu – Rovinari – Filiași. E un drum nou, de la zero”, a mai declarat Cristi Tudor, la Radio Accent.

Contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic la Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu are o valoare de 27 de milioane de lei, fonduri europene.

Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu va avea câte o benzinărie pe fiecare sens de mers. Vor fi amenajate stații și pentru mașinile electrice, dar și pentru hidrogen. Noul drum va trece prin 11 localități din Gorj: Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu-Cărbunești, Scoarța, Dănești, Târgu Jiu.

Vizualizări: 5,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: