Social

Un sat din Gorj, ajutat să renască

Satul Pinoasa din județul Gorj nu a mai beneficiat zeci de ani de investiții, pentru că era pe lista celor care ar fi trebuit strămutate, în vederea extinderii carierei miniere.

Primăria Câlnic a fost informată de Complexul Energetic Oltenia că asta nu se va mai întâmpla, astfel că primarul Dumitru Vulpe încearcă să recupereze timpul pierdut.

Primul proiect vizează alimentarea cu apă a satului și introducerea canalizării. Acesta a fost aprobat prin programul guvernamental ”Anghel Saligny”.

”Este vorba de un proiect de 5.000.000 de lei pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în satul Pinoasa. Aici nu s-a investit niciodată pentru că localnicii au așteptat de la an la an să fie strămutați. De 50 de ani li s-a tot spus asta”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

În acest moment se semnează contractul de finanțare, iar apoi va fi demarată procedura de licitație.

Sunt deja 15 ani de când actualul primar a cerut deblocarea investițiilor, dar nimeni nu știa atunci că mineritul va deveni istorie înainte de epuizarea resurselor. “În ultimii 15 ani, de când sunt eu primar, am purtat corespondență cu cei din minerit ca să ne spune ceva concret și de abia acum ne-au spus clar că satul Pinoasa nu va mai fi strănutat din cauza situației actuale în care se află CEO și a lipsei banilor”, a explicat primarul din Cîlnic.

Vizualizări: 7,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: