Actualitate

Fără șantiere în Târgu Jiu. Lucrările vor fi reluate anul viitor! 

Sezonul rece pune pe pauză investițiile în municipiul Târgu Jiu. Lucrările la străzile și trotuarele din oraș vor fi reluate anul viitor, când vreme va permite. Din fericire multe din proiecte au fost terminate, cum ar fi asfaltarea bulevardului Republicii și a străzii Nicolae Titulescu, dar și amenajarea sensului giratoriu din zona Bicaz. În 2024, șantierele se vor muta în alte zone, anunță reprezentanții administrației locale.

În momentul de față lucările continuă doar în cazul proiectelor mari, care sunt realizate cu bani europeni. 

„În general, lucrările relativ mici de investiții care au fost executate pe străzile din municipiul Târgu Jiu au cam fost terminate. Inclusiv, societatea Edilitara la ora actuală a închis programul de reparații străzi pentru anul 2023. Nu același lucru putem spune despre proiectele finanțate prin fondurile europene. Vorbim despre modernizarea transportului în comun și despre programul Info trafic. La modernizarea transportului în comun încă se lucrează, dar la baza Transloc, acolo unde se fac ultimele lucrări înainte de finalizarea proiectului. La proiectul Info Trafic se lucrează în ritm alert la centrala din strada Vasile Militaru, acolo unde va fi creierul sistemului, toate semafoarele fiind sincronizate din acea locație”, a declarat Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. 

Anul viitor, administrația locală are în plan modernizarea principalelor bulevarde din municipiul Târgu Jiu, respectiv Victoriei și Ecaterina Teodoroiu.

 

Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: