pamFLEȚI

Ușor cu pianul pe scări... că vă ia radarul pedalele

Mare înghesuială în barca PNL. Nu de membri, că ăia încap într-un caiac la cât s-a subțiat partidul în ultimele săptămâni. Aproape au înfundat rețelele de socializare. Nu mai încap pe Facebook laudele liberalilor care lasă impresia că au făcut marea cu sarea și se bat cu pumnii în piept că vor face și drumul expres Târgu Jiu – Craiova. Asta după ce, în ultimele luni, liderii PNL Gorj râdeau de Mihai Weber și au catalogat investiția drept „minciună pesedistă”,  declarând public că nu se va face acest drum. Le amintim noi, că poate au uitat.

 

Acum, când veni vorba să se aprobe finanțarea, hop săriră toți liberalii să-și asume toate meritele. Cap de afiș e prefectul voiajor. Iulian Popescu, prefect și, în același timp, candidat pentru Primăria Târgu Jiu din partea PNL, s-a lăudat pe Facebook cu investiția. „Șoseaua rapidă Craiova-Târgu Jiu este o investiție vitală pentru dezvoltarea Gorjului, cu o lungime totală de 110 kilometri, include 9 noduri rutiere, un ecoduct și aproape 70 de structuri - poduri, pasaje și viaducte. Astfel, acest proiect major de investiție intră în linie dreaptă, următorul pas fiind licitarea pe secțiuni pentru selectarea constructorului”, a anunțat Iulian Popescu.

 

Asta cu toate că, în urmă cu nici patru luni, atât Iulian Popescu, cât și șeful său, Ion Iordache, țipau în presa locală că acest drum n-are cum să se facă vreodată și că totul e „o minciună pesedistă”. Pentru că bate la ușă campania electorală și ei cred că mai pot păcăli gorjenii schimbându-și discursurile după cum bate vântul, n-au ratat oportunitatea de a se lăuda cu acest proiect deși nu au absolut niciun merit pentru că n-au făcut decât să-l conteste în spațiul public și să declare că nu se va face. În concluzie, mai ușor, grăbiților, cu pianul pe scări... că vă ia radarul pedalele!

 

Lăsând răutățile unora și altora, drumul se va face, iar explicațiile vin chiar de la Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Și va fi un drum realizat de la zero. A fost deja aprobată suma pentru această investiție. 

“Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secțiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitația și ulterior construcția au fost astăzi, aprobați de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova- Filiași (51,5 km) care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași- Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres. Ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investițional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei (inclusiv TVA). Construcția acestui drum de mare viteză, care tranzitează județele Dolj și Gorj, este finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027”, e anunțul făcut de ministrul Sorin Grindeanu.

Sperăm să nu apară neprevăzute în timpul execuției și în campania din 2028 să se încaiere politicienii pe ultimul tronson! 

Vizualizări: 2,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: