Politică

Urât mai miroase politica

Campanie electorală urât mirositoare, marca PNL Gorj. Disperați după imagine, liberalii lui Ion Iordache și ai candidatului Iulian Popescu au dus câțiva saci cu gunoaie în fața Primăriei Târgu Jiu. Deșeurile le-au strâns din cartierul Pandurașul, de pe o proprietate privată care e oricum des ecologizată de municipalitate, dar care se umple la loc de haine vechi și ambalaje cât ai zice... "gunoi". 

 

Stăpânul Iordache și-a luat câțiva acoliți și s-a dus în Pandurașul, unde s-a mai filmat acum câteva zile într-un utilaj cu care promitea ca va curăța el zona. O fi rămas blocat în buldozer că n-a mai făcut nimic. Filmarea s-a încheiat cu el în timp ce intră in utilaj și închide ușa. Ei bine, azi, a fost actul doi dintr-o comedie care l-ar face invidios și pe Caragiale. A pus colegii de partid să adune gunoaie și a filmat. În imaginile postate pe Facebook se vede cât de mare era "veselia" pe fața candidaților scoși "la treabă" de Iordache. 

 

Au umplut câțiva saci cu gunoaie, apoi i-au dus în fața Primăriei. Deci un parlamentar al României a descărcat sacii de gunoi în fața unei instituții publice, a chemat presa să se dea în stambă și s-a supărat când s-a trezit acolo cu polițiștii locali care i-au atras atenția că a comis o ilegalitate. "E depozitat ilegal. Trebuie să ridicați sacii și să-i duceți în locuri special amenajate", i-au transmis senatorului polițiștii locali. Așa că politicienii de grădiniță și-au urcat gunoaiele înapoi în mașină. 

 

Iordache a descoperit gunoaiele din Pandurașul de trei zile, candidatul Iulian Popescu le-a descoperit luna trecută în plină campanie electorală din scaunul de prefect și se laudă că au dezvăluit o mare problemă de care nu știa nimeni. Ce să vezi?! De 30 de ani e problema asta și o știe toată lumea. Luna trecută a fost ultima acțiune de ecologizare acolo. Dacă n-ar fi fost strânse gunoaiele aruncate acolo în ultimii ani, ar fi depășit Coloana Infinitului. Poate află și comunicatorii de la PNL care zic că n-a făcut curațenie acolo primăria de opt ani. Municipalitatea adună des gunoaiele de acolo deși vorbim de terenuri private care se umplu de tot felul de resturi, dar indiferent câte ecologizări s-ar face, sunt aruncate altele la loc. Iar și iar.

 

Pe principiul gunoiului adus la primărie, îl provocăm și noi pe senatorul Iordache să aducă tot acolo și teancul de contracte pe care firma controlată de dumnealui le-a semnat de când e el senator ca să umple sacii. Cu bani. Ca să mai pozeze în Mesia care scoate Gorjul din nămoale de parcă Ydail ar asfalta pro bono. In altă ordine de idei și fără să deviem de la subiect, vă asigurăm că sunt și cetățeni români care au probleme existențiale, dar asta nu înseamnă că nu își plătesc apa, gunoiul, etc. Ca atare, același lucru să-l facă și cetățenii rromi care aruncă acolo deșeuri, fiindcă avem aceleași drepturi și obligații.

Mai mult decât atât, ar merita ca atunci când primăria mai merge să le igienizeze zona, dar în 2 săptămâni gunoaiele sunt la loc, să îi lase așa până se fac munți de deșeuri. Să vedeți cum la un moment dat îi bat cu sacii în cap, fix semenii lor, fiindcă nu toți rromi  suportă să trăiască printre mormane de gunoaie.

 

Vizualizări: 3,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: