Politică

Un primar din Gorj rămâne fără mandat

Primarul din Dănești rămâne, de azi, fără mandat. Prefectul a semnat ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Atribuțiile sale au fost preluate de viceprimarul Marcel Bîzu.

 

Decizia vine ca urmare a sentinței pe care a primit-o Mădălin Paliță. El a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a agresat o funcționară din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Paliță nu mai poate nici să candideze la alegerile din vară.

 

 

"Prefectul județului Gorj, Virgil Drăgușin, a semnat astăzi, 25.04.2024, ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Dănești, județul Gorj, al domnului Paliță Mădălin Constantin, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, în raport de prevederile art. 160, alin. 1, lit. d și alin. 6-7, din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu completările și modificările ulterioare. Începând cu data emiterii prezentului ordin, atribuțiile ce îi sunt conferite prin lege primarului, vor fi exercitate de drept, de către domnul Bîzu Marcel, viceprimar al comunei Dănești", a transmis Prefectura Gorj.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: