Politică

Un primar din Gorj își află sentința

Sentința în procesul primarului din comuna gorjeană Bumbești Pițic, Michy Nioață, în care acesta este acuzat de fapte de corupție, va fi pronunțată pe 31 martie. Decizia Curții de Apel Craiova va fi definitivă.

Michy Nioață a fost condamnat, în primă instanță, la Tribunalul Gorj, la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene. 

Dosarul vizează modul în care fiica primarului a încasat subvenții de la APIA pentru o fermă în care a avut animale doar pe hârtie, tatăl ei fiind cel responsabil cu întocmirea documentelor. Tot cu suspendare a fost condamnată și fiica primarului. Alina Adnana Mariana Doboș (fostă Nioață) e acuzată că a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 177.780 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în dosar.

Pentru fiica sa, primarul Nioață a înființat, cu mai mulți ani în urmă, doar pe hârtie, o fermă de vaci. Animalele au fost împrumutate de la vecini și pozate pentru ca dosarul să fie eligibil pentru încasarea de fonduri europene nerambursabile.

Cei doi nu au semnat acord de recunoaștere.

Vizualizări: 2,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: