Politică

Un oficial din Ministerul Energiei cere reanalizarea planului de restructurare a CE Oltenia

Gorjeanul promovat de PSD în Ministerul Energiei este de părere că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia trebuie reanalizat, la fel și partea din PNRR referitoare la închiderea mineritului.

Constantin Ștefan, secretar de stat în Ministerul Energiei, susține că siguranța energetică şi securitatea României trebuie reclădite în jurul CE Oltenia.

Acesta susține că target-urile asumate de România în Planul de restructurare al CE Oltenia preluat şi în PNRR trebuie stopate şi reanalizate în totalitate, având în vedere situația reală de criză energetică şi război.

Acesta se referă concret la adoptarea legii privind decarbonizarea până la 30 iunie 2022, dar și la dezafectarea în totalitate a capacităților de producere a energiei electrice pe bază de cărbune până în anul 2029.

“Tranziția de la cărbune la gaz trebuie refăcută pe fundamente reale; dacă în anul 2020 prețul de referință al gazului a fost de 19€/MWh, acum vorbim de 140€/MWh. CE Oltenia poate exploata cărbune cel puțin 15 - 20 de ani”, a transmis secretarul de stat pe pagina de socializare.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: