Politică

Maioreanu: România are resursele necesare creșterii sistemului energetic

În contextul crizei energetice, Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, este de părere că, în România, un rol important îl are sistemul hidroenergetic și spune că este nevoie de noi investiții în acest sector. ”România are resursele necesare creșterii sistemului energetic, bucurându-se de un mix energetic echilibrat, iar potențialul hidroenergetic are o pondere extrem de însemnată”, a declarat Andrei Maioreanu. 

Social-democratul spune că această creștere a sistemului energetic se poate face prin construirea de noi capacități, dar și prin retehnologizarea și modernizarea capacităților de producție, de transport și de distribuție de energie existente.

”Creștere înseamnă investiții. Sectorul hidroenergetic are nevoie de retehnologizări și modernizări, dar și de finalizarea obiectivelor aflate în diverse stadii de realizare (AHE a râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbești,AHE Răstolița,AHE a râului Olt pe sectorul Cornetu-Avrig,AHE Pașcani pe râul Siret,AHE Cerna Belareca. După mulți ani de prea puțină mișcare, este momentul să reîncepem marile investiții în domeniul hidroenergetic”, a mai spus Andrei Maioreanu.

Vizualizări: 2,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: