Politică

600 de angajări în sectorul minier

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier pentru extracţia de cărbune, ceea ce va duce la o creştere cu 300 de MW a resurselor energetice pe care le are România.

"Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o vestă bună pentru aceşti oameni, care au suferit", a afirmat Cîţu la Senat.

Problemele din zona minieră sunt mult mai mari, carierele sunt blocate nu doar din lipsa fronturilor de lucru, ci și tehnologic. Mai mult, utilajele miniere au nevoie de reparații capitale, este nevoie de bani și timp pentru a aduce complexurile energetice Oltenia și Hunedoara la nivelul de acum câțiva ani.
 

Vizualizări: 10,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: