Politică

Premierul a cerut controale la benzinării

Mii de români au format cozi imense la benzinării în toată țara, speriați de informația că prețul pentru un litru ar depăși de mâine 10 lei.

„E vorba de șmecherie. Barilul de petrol e foarte mare, dar nu justifică scumpirile. Ca să ajungi la 10-11 lei/l, ar trebui să fie 180 de dolari pe baril. Tunurile se dau în vremuri de restriște. Se mizează pe panica creată în societate. Organelele competente ar trebuie să facă controale. Să ajungem la 10, 11 lei e o dramă pentru oameni, care au și așa salarii mici”, a spus Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari, pentru Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis prin intermediul presei, că „Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România.” „Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu  va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a precizat Cărbunaru.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, sunt asigurările pe care ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis miercuri seara, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Dincolo de mesajele liniștitoare, mai multe benzinării din Gorj au crescut prețul la 10-11 lei/litrul de combustibil.

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: