Politică

Un oficial din guvern vrea minerit până în 2050

Guvernul și-a asumat chiar în această vară să închidă complet exploatările de cărbune până în 2032. Un oficial din Ministerul Energiei susține că ar fi nevoie de energia pe cărbune până în 2050.

Este vorba de Constantin Ștefan, secretar de stat cu susținerea PSD Gorj. “Penuria de energie cu care se confruntă Europa/România ne obligă, fără a mai analiza mult, la 3 lucruri: 1. Să renegociem PNRR – Componenta C6 energie pentru a nu mai închide grupurile energetice pe cărbune decât atunci când adecvanța SEN va permite acest lucru; 2 . Să prelungim procesul de decarbonizare al sectorului energetic cel puțin până în anul 2040 cu perspectiva anului 2050; 3. Să adoptăm o STRATEGIE ENERGETICĂ NAȚIONALĂ fundamentată pe scenarii REALE cu aplicabilitate pe termen mediu şi lung”, a transmis Ștefan pe pagina de socializare.

În lipsa unor demersuri concrete, astea rămân doar vorbe. PSD este partid de guvernare, peste câteva luni va da premierul, astfel că poate face ce spune, dacă există voință politică.

Deocamdată, una spune, alta face.

Vizualizări: 2,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: