Politică

Ce instituții trec în subordinea Consiliului Județean

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că palatele copiilor şi cluburile sportive şcolare vor trece la consiliile judeţene, iar acestea vor avea baza legală pentru a face investiţii.

 

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că angajaţii palatelor copiilor şi cluburilor sportive şcolare îşi vor păstra, în noua lege a învăţământului preuniversitar, statutul de cadru didactic. 
 
  
  
"Am reuşit să găsim soluţia optimă pentru a respecta strategia de descentralizare a României adoptată în anul 2017 şi interesul educaţiei. Această soluţie rezultată pe parcursul dezbaterilor este următoarea: toţi angajaţii palatelor copiilor, cluburilor sportive şcolare şi cluburilor copiilor îşi vor păstra statutul de cadru didactic fără niciun fel de limită în timp. Toate aceste unităţi vor avea mai mult decât au acum, când unele sunt unităţi conexe, vor avea statut clar definit de unităţi de învăţământ ca unităţi de educaţie extraşcolară”, a afirmat Cîmpeanu.
 
El a precizat că patrimoniul acestor unităţi va fi descentralizat, urmând să treacă la consiliile judeţene. 
 
"Patrimoniul acestor unităţi de educaţie extraşcolară va fi descentralizat, aşa cum a fost descentralizat patrimoniul oricărei şcoli din România, care în momentul de faţă este în administrarea autorităţilor locale, şi nu a Ministerului Educaţiei. Deci patrimoniul acestor entităţi, în condiţiile în care vor rămâne unităţi de educaţie extraşcolară, în condiţiile în care îşi vor păstra toţi angajaţii statutul de cadru didactic, vor trece la autorităţi locale, însă nu la primării, vor trece la consilii judeţene, pentru că sunt multe situaţii în care în municipiul reşedinţă de judeţ avem un palat al copiilor sau un club şcolar care are două, trei, patru, cinci, şase structuri arondate pe teritoriul întregului judeţ. Dacă le-am trece la autorităţile locale, structurile arondate ar rămâne unde?”, a menţionat ministrul Educaţiei.
 
El a adăugat că avantajul este că astfel va exista baza legală pentru consiliile judeţene să investească în aceste unităţi de educaţie extraşcolară.

Vizualizări: 2,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: