Politică

Virgil Popescu, momit cu o chermeză în Gorj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a făcut că nu aude numeroasele invitații primite din partea minerilor și energeticienilor, pentru a veni în Gorj.

S-a lăsat însă convins să vină în septembrie, când Termocentrala Rovinari va împlini 50 de ani. Speră probabil că va scăpa de întrebările incomode, fiind un eveniment festiv. 

Termocentrala Rovinari ar putea marca în septembrie 50 de ani de la înființare și 10 ani până la desființare, că atât a mai rămas până la închiderea completă, definitivă și ireversibilă a producătorilor de energie pe cărbune.

Asta dacă nu se schimbă ceva în politicile europene și ar fi ceva semnale în acest sens. Termocentrala Rovinari are patru grupuri, dintre care unul va fi închis la finalul acestui an, pentru că așa a fost obligată compania să își asume prin planul de restructurare. Un alt grup este în modernizare de ani buni și ar fi trebuit repus în funcțiune în 2019, dar nu a fost să fie. Măcar să îl termine de modernizat înainte de a-l închide.

Așa că termocentrala va produce după 1 ianuarie cu doar două grupuri, asta dacă va mai avea personal și pentru acestea, că se fac pensionări la foc automat și angajări nu prea.

actualizare: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, confirmă, într-o postare pe pagina de socializare, că va ajunge în Gorj, în septembrie.

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate Univers și Federația Națională Mine – Energie, alături de colegii mei parlamentari Gheorghe Pecingină și Mihai Weber. Am discutat despre pașii ce îi vom face pentru a crește producția de cărbune și producția de energie electrică pe bază de cărbune. Le-am transmis că voi susține și promova în Guvern actele normative pentru asigurarea fronturilor de lucru ale CEO. Totodată, vom demara discuțiile cu CE pentru adaptarea planului de restructurare al CEO Oltenia, cu încadrarea în bugetul aprobat pentru program, și despre legea decarbonizării, pentru o nouă corelare necesară în actualul context de securitate. Am acceptat cu plăcere invitația de a participa, în cursul lunii septembrie, la evenimentul de aniversare a 50 de ani de la punerea în funcțiune a termocentralei de la Rovinari, ocazie cu care vom continua discuțiile tehnice”, a scris Virgil Popescu.

 

Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: