Actualitate

Decizia consituirii noilor SpV-uri, pe 4 august. Cine va lucra la noile firme ale CEO?

Acționarii CE Oltenia vor aproba într-o ședință extraordinară programată pentru data de 4 august acordurile acționarilor între compania energetică și societățile OMV Petrom și Tinmar Energy în vederea constituirii societăților pe acțiuni, dar și actele constitutive și aprobarea constituirii firmelor. 

Fiecare societate astfel creată va fi condusă de un Consiliu de Administrație compus din trei membri. Primii administratori vor fi numiți pentru un mandat de 2 ani.  Deocamdată nu s-a stabilit dacă la noile firme va fi transferat personal din CEO.

CE Oltenia va deține jumătate din acțiunile societăților mixte de tip SPV ce vor fi înființate în parteneriat cu OMV Petrom SA și doar 45% din acțiuni la cele la care partener este Tinmar Energy. Alături de acesta din urmă va realiza, pe lângă câteva parcuri fotovoltaice, și grupul pe gaze de la Termocentrala Turceni. 

Fiecare societate nou creată va avea un capital social de 90.000 lei, divizat în 9000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei. CE Oltenia va deține 4500 de acțiuni la cele în care va avea partener societatea OMV Petrom, pe când la cele constituite în colaborare cu Tinmar va deține doar 4050 de acțiuni, fiind astfel acționar minoritar.

Alături de OMV Petrom SA, CE Oltenia, prin noile firme, va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 85MW pe depozitele de zgură și cenușă închise de la Termocentrala Ișalnița, unul la EMC Roșia-Rovinari, cu o putere de 132 MW pe halda interioară din Tismana, un altul de 128 MW pe halda interioară Tismana I a Termocentralei Rovinari și încă unul de 110 MW pe halda interioară Rovinari Est a Termocentralei Rovinari. 

În ceea ce privește colaborarea cu Tinmar Energy, va fi realizat un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale Termocentralei Rovinari, un altul cu o putere de 112MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale Termocentralei Turceni, unul de 66MW pe halda exterioară Pinoasa a Termocentralei Rovinari, unul de 19 MW pe halda exterioară Bohorelu a aceleași termocentrale. Tot în colaborare cu Tinmar Energy va fi creată o societate mixtă de tip SPV pentru implementarea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la Termocentrala Turceni. 

Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: