Actualitate

Dacă CE Oltenia vinde energie de zece ori mai scump, vă dați seama ce facturi vom avea?

Complexul Energetic Oltenia a ajuns să vândă pachete de energie pentru anul viitor la prețuri de zece ori mai mari decât acum doi ani. Vă dați seama ce facturi vom avea și noi la energie? Nu vor fi de zece ori mai mari, încă, pentru că au mai fost pachete vândute la prețuri mai mici, mai sunt și alți producători în piață.

Dar totuși, este clar că vom stinge televizoarele, mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu.

Complexul Energetic Oltenia a scos la vânzare pe 11 iulie, pe piața de contracte bilaterale, cinci pachete de energie electrică, de câte 10MWh, cu livrare în tot anul 2023. 

Pentru fiecare pachet, CEO a solicitat un preț de 1.400 de lei/MWh. A obținut de la E.On Energie România prețul de 1.993 lei/MWh pentru un pachet și 1.987 lei/MWh pentru al doilea. Alte trei pachete au fost acontate de Electrica Furnizare, cu 1.758 lei/MWh, respectiv 1.888 lei/MWh și 1.981 de lei.

Pentru CE Oltenia este bine, că nu moare atât de repede cum au vrut unii și știți la cine ne referim. Paradoxal, războiul din Ucraina a dat peste cap politicile Uniunii Europene de închidere a cărbunelui, iar mineritul din Gorj o să aibă viitor, oricât încearcă USR și Bankwatch să îl închidă. Dar ce ne facem cu facturile? Că astea ne omoară pe toți!

Vizualizări: 1,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: