Actualitate

CE Oltenia expertizează depozitul de zgură și cenușă al Termocentralei Rovinari 

CE Oltenia vrea să facă o evaluare a stării de siguranță a depozitului de zgură și cenușă Gârla al Termocentralei Rovinari. Evaluarea construcțiilor și echipamentelor hidrotehnice are ca scop prelungirea autorizației de funcționare a depozitului. 

Societatea caută în această perioadă o societate care să elaboreze documentația tehnică, iar în acest sens a alocat aproape 40.000 lei. 

Depozitul este situat la circa 4.5 km de termocentrala rovinăreană. A fost realizat pentru depozitarea zgurii și cenușii rezultate în urma arderii lignitului în cazanele grupurilor energetice, în soluția de șlam dens. ”Raportul de evaluare are ca scop evaluarea stării de siguranță a obiectelor constructive și a instalațiilor auxiliare ce alcătuiesc depozitul de zgură și cenușă”, se arată în caietul de sarcini. 

Raportul va trebui să reflecte rezistența și stabilitatea construcțiilor și instalațiilor, dar și siguranța și accesibilitatea în exploatare. 

În caietul de sarcini se mai arată că unul dintre compatimentele depozitului este supraînălțat la cota 188.50 metri deasupra Mării Negre, iar cel de-al doilea este supraînălțat la 185 mdMN. 

Firmele interesate pot înainta oferte până în data de 15 iulie, ora 10.00, pe e-mail. 

 

Vizualizări: 933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: