Actualitate

Efectul dur al închiderii Carierei Roșia va fi în 2023. Judecătorii, în vacanță!

Minerii nu mai fac descopertă la Cariera Roșia de două săptămâni, mai exact de la 1 iulie, când doi lideri ai USR au venit în Gorj și au sunat la 112, să ceară închiderea exploatării rămasă temporar fără aviz de mediu.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, spune că lipsa descopertei va pune în pericol producția de anul viitor. „Este acțiunea combinată a Banckwatch și a activiștilor de mediu politici, cum este domnul Berceanu de la USR”, a spus Rușeț. 

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a sperat degeaba că recursul făcut în legătură cu închiderea Carierei Roșia va fi judecat în regim de urgență. Nu întâmplător, liderii USR au sunat la 112 pe 1 iulie, prima zi a vacanței judecătorești. Au urmărit ca recursul să nu se judece în regim de urgență.

Deși CE Oltenia a făcut recurs la începutul lunii, până pe data de 14 iulie judecătorii Tribunalului București nu au stabilit nici măcar termenul de judecată. 

Vacanța judecătorească se încheie la data de 31 august 2022, urmând ca din 1 septembrie 2022 activitatea instanțelor să revină la programul de lucru specific anului judecătoresc.

Cărbunele asigură însă peste 20% din consumul intern de energie, iar sistemul energetic poate intra în colaps fără termocentralele pe lignit.

Deja piața de energie a luat-o razna și CE Oltenia vinde energie pentru anul viitor la prețuri de zece ori mai mari de cât anul trecut.

Vizualizări: 3,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: