Actualitate

Un nou val de concedieri la CE Oltenia în acest an?

Lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia susțin că societatea ar putea face concedierile colective prevăzute pentru anul viitor la 31 decembrie 2021. “Sunt discuții în acest sens, e o chestiune legată de cum va fi fondul de salarii în bugetul viitor, să nu mai fie grevat de această chestiune de plăți compensatorii”, a precizat liderul unui sindicat.

Ar fi însă ciudat să fie așa, după ce 3.600 din cei 11.200 de salariați ar pleca în această toamnă prin pensionare, după intrarea în vigoare a legii care reduce la 52 de ani vârsta de pensionare pentru mineri și energeticieni.

După un val de pensionări atât de mare, încă o mie de concedieri colective, care s-ar adăuga celor o mie de oameni plecați din companie de la începutul anului, ar însemna practic o reducere la jumătate a personalului într-un singur an.

Media de vârstă a salariaților Complexului Energetic Oltenia trece de 49 de ani, iar în aceste condiții cam toată lumea vrea să plece în pensie. Sunt însă și salariați mai tineri, de care nu vorbește nimic și care vor trebui să ducă greul acestei companii.

Ar fi de bun simț să fie și ei luați în calcul măcar cu o mărire de salariu, dacă managerul companiei tot susține că producția va rămâne aceeași, pentru că sunt contracte de onorat. Liderii de sindicat nu par însă preocupați să îi reprezinte și pe acești oameni, de parcă doar problema pensionării a mai rămas de rezolvat la CEO.

Vizualizări: 3,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: