Actualitate

Au pus ochii pe miile de hectare pe care le are CE Oltenia

Investitori privați și primării sunt cu ochii pe terenurile deținute de Complexul Energetic Oltenia. Mii de hectare ar putea fi disponibile după reducerea activității în minerit.

Primii care vor avea acces la aceste terenuri vor fi investitorii privați care se vor asocia cu CE Oltenia, pentru a face acele societăți mixte care vor accesa bani pentru realizarea grupurilor pe gaze și a parcurilor fotovoltaice.

Societățile mixte sunt impuse în urma negocierii cu Comisia Europeană a planului de restructurare, pentru că societatea din Gorj nu ar avea nicio dificultate în a realiza parcurile fotovoltaice, de exemplu, având terenurile și racordarea la rețeaua de distribuție a energiei.

Sucursala Minieră deține 8.700 de hectare de teren în Gorj și Mehedinți. “Sucursala Minieră deține terenuri la 31 decembrie 2020 în suprafață de 87.014.484,97 mp, din care terenuri pentru care au fost obținute certificate de atestare a dreptului de proprietate în suprafață de 30.751.546,7 mp, restul suprafeței de 56.262.938,27 mp fiind dobândită prin contracte de vânzare - cumpărare, contracte de schimb și hotărâri judecătorești”, se arată într-un document al companiei.

Suprafețe importate au și termocentralele. Sucursala Electrocentrale Turceni are 843 de hectare, cea de la Rovinari are 578 de hectare, Ișalnița - 391 hectare, Craiova II - 230 de hectare, Chișcani - 32 de hectare.

Primarii din Turceni și Rovinari au anunțat că vor să preia cu titlu gratuit toate terenurile pe care CE Oltenia nu le mai folosește, în timp ce alți primari au cerut refacerea acestora, așa cum prevede legea.

Vizualizări: 2,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: