Politică

Un cunoscut primar de oraș schimbă partidul

Primarul din orașul gorjean Novaci anunță că va candida anul viitor de la PSD. Dumitru Leuștean este încă un primar care alege să plece din PNL, după ce șefia filialei Gorj a fost preluată de Ion Iordache, personaj impus de către conducerea centrală de la București. 

"Am luat decizia de a candida din partea Partidului Social Democrat (PSD) în cadrul alegerilor locale din 2024. Această schimbare reflectă convingerile mele privind abordarea și valorile pe care le consider esențiale pentru bunăstarea și progresul comunității noastre", a transmis Leuștean.

Interesant este că Dumitru Leuștean fusese prins în sondajul PNL, pentru o eventuală candidatură la șefia Consiliului Județean Gorj.

"Motivele acestei schimbări țin de evaluarea acțiunilor politice de la centru și de evoluțiile din plan local, care au influențat decizia mea. În PSD, am găsit o platformă care corespunde viziunii mele politice pe plan local și care, sper, va aduce beneficii semnificative comunității noastre", a explicat primarul Leuștean.

Președintele și președintele executiv de la PSD Gorj au salutat gestul lui Leuștean.

”Mă bucur că domnul primar Dumitru Leuștean ni se alătură și a luat hotărârea de a candida din partea Partidului Social-Democrat Gorj la alegerile locale de anul viitor, deoarece este unul dintre primarii performanți din județ, care a demonstrat că dacă se vrea, se poate. Practic, decizia dumnealui vine ca o confirmare a colaborării bune pe care am avut-o de-a lungul timpului, în ceea ce privește susținerea proiectelor pentru comunitate. Pentru noi nu a contat niciodată din ce partide fac parte primarii, atunci când a fost nevoie de susținerea intereselor gorjenilor”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

”Targetul nostru este câștigarea tuturor alegerilor de anul viitor. Acest obiectiv nu ar putea fi atins dacă nu ne-am îndeplini promisiunile față de gorjeni. Faptul că primarii aleg să se alăture Partidului Social-Democrat Gorj înseamnă că, împreună cu dumnealor, am reușit să facem ce le-am promis oamenilor. Mă bucur că domnul Dumitru Leuștean a luat această decizie și am convingerea că împreună vom duce la îndeplinire proiectele pentru dezvoltarea orașului Novaci”, a declarat Cosmin Popescu, prim-vicepreședintele PSD Gorj. 

În aceste zile și-a anunțat trecerea la PSD și primarul liberal din Dragoești, Vili Pasăre.


 
 

Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: