Politică

Un fost supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia a primit amenințări din zona PNL

Gabriel Giorgi, fost supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, susține că a primit amenințări din zona Partidului Național Liberal, după ce a făcut anumite declarații despre accidentul mortal de la Cariera Roșia.

Tocmai din această cauză, Giorgi a publicat raportul întocmit de Ion Neamțu, șeful Departamentului de Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul CEO.

Social democratul spune că nivelul de siguranță la nivelul companiei energetice a rămas la nivelul anilor 1900. „Nu l-aș fi publicat, dar m-au deranjat o serie de amenințări că trebuie să-mi văd de treabă, ca să nu-mi mai dau cu părerea despre CEO. Dacă cineva are curiozitatea să citească acel raport, CEO, la nivel de securitate în muncă, este la nivelul anilor 1900. Se observă cât de rudimentari sunt, au rămas la aceeași procedură de scoatere a siguranțelor, ori noi suntem în 2023 și nu-ți pui problema că sunt procedee mult mai avansate care oferă siguranță aproape 100%. Nu are rost să dau nume, sunt din partea PNL, dar nu vreau să dau nume, oricum nu au efect asupra mea amenințările!”, a spus Giorgi la un post de radio local.

Îi cere demisia lui Trufelea

Chiar dacă i-a cerut demisia lui Cosmin Trufelea din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, Giorgi nu crede că acesta va face asta. „Nu cred că o să apară pentru că oamenii ăștia nu au conștiință. Cosmin Trufelea, dacă avea conștiință, nu se ducea în Directorat. Când tu ști că ai avut accidente mortale care au fost generate de prostul management al carierei pe care tu ai coordonat-o, nu ai cum să ajungi într-o asemenea funcție”, a mai spus Giorgi.

 

 

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: