Social

Bacalaureatul va suferi schimbări majore în noua lege

Conform Legii Educației care se află acum în dezbatere publică se va modifica examenul de bacalaureat, urmând să fie introduse probe de competențe. 

Bacalaureatul ar urma să sufere schimbări majore, urmând să conțină o probă de “competențe de bază complementare specializării”, se arată în noua Lege a Educației. Elevii de la fiecare profil vor susține o probă de competențe de bază, care nu are legătură cu profilul, adică cei de la uman o probă de real și invers. 

Spre deosebire de situația din prezent, în care la bacalaureat se dă doar examen oral la o singură limbă străină, în noua formulă prevăzută de proiectul de lege, s-ar da examen scris la două limbi străine – ambele pot fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației, a informat edupedu.ro.

Un alt examen care se susține în timpul anului școlar este proba practică de competențe digitale. 

Astfel, un elev de la specializarea matematică-Informatică va susţine în vară probă orală și scrisă la Limba și Literatura Română și Matematică și încă una la o disciplină la alegere dintre Informatică, Chimie, Fizică sau Biologie. Cei de la Ştiinţele Naturii vor susține proba orală și apoi scrisă la Limba și literatura română, proba scrisă la una dintre disciplinele Fizică, Chimie sau Biologie și proba scrisă la o disciplină diferită de cea aleasă deja, dintre Fizică, Chimie, Biologie, Matematică sau Informatică.

 

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: