Social

Un copil de 14 ani s-a sinucis după o provocare pe TikTok

Un copil de 14 ani, elev la Şcoala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistriţa, s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă.

Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii.

Potrivit Aureliei Dan, inspector școlar general, elevul de clasa a opta era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură. El era și campion la dans sportiv.

"Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (...)", a declarat inspectorul şcolar general.

Șefa ISJ Bistrița-Năsăud mai spune că era un copil vesel și că nimic din comportamentul lui nu a indicat că ar avea probleme. "De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective", a mai spus inspectorul şcolar general.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Vizualizări: 2,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: