Actualitate

Trei situații în care CE Oltenia dă înapoi ajutorul de restructurare

Complexul Energetic Oltenia a primit și în acest an ajutorul de restructurare de 241 de milioane de euro așteptat, după cel de 251 de milioane de euro de anul trecut. Actul normativ prevede trei situații în care compania va fi nevoită să dea banii înapoi.

Acestea sunt neaprobarea planului de restructurare, folosirea banilor în alte scopuri decât cele permise sau nerespectarea măsurilor din planul de restructurare, dacă acesta se aprobă.

Situațiile sunt descrise astfel în nota de fundamentare a actului normativ prin care a fost aprobat ajutorul de restructurare: “Neaprobarea Planului de restructurare de către Comisia Europeană, nerespectarea de către Societatea ”Complexul Energetic Oltenia ”-SA a destinației sumelor acordate prin prezentul proiect de act normativ, precum și a măsurilor cuprinse în Planul de restructurare, determină aplicarea de către Ministerul Energiei a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutoarelor de stat și a dobânzilor aferente, în condițiile legii”.

Reamintim că una din condițiile acordării acestui ajutor este aceea ca societatea să rămână cu doar două grupuri pe cărbune la Rovinari, în 2027, din cele 12 pe care le are în prezent. Cele patru grupuri de la Turceni, două de la Ișalnița, două de la Craiova II și două de la Rovinari devin istorie.

Pentru anul 2021 este prevăzut un ajutor de stat în sumă de 241,4 milioane euro, din care 192,9 milioane euro pentru achiziția certificatelor de CO2 și 48,5 milioane de euro pentru asigurarea lichidităților necesare desfășurării activității.

Vizualizări: 4,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: