Actualitate

CE Oltenia și-a luat adio de la 75 de milioane de euro

Tribunalul Mehedinți a decis falimentul societății de termoficare din Craiova, Termo Craiova, firmă care datora la finalul anului trecut suma de 367.845.287 de lei Complexului Energetic Oltenia. Asta înseamnă circa 75 de milioane de euro.

Termo Craiova SRL a intrat în insolvenţă începând cu 18 martie 2015, ca urmare a cererii depuse de Complexul Energetic Oltenia, creditor care a invocat atunci o creanţă de 277.125.559 de lei. 

Datoriile au tot crescut, complexul fiind de multe ori constrâns politic să furnizeze agent termic craiovenilor, chiar dacă aceștia nu l-au plătit.

Craiova nu va rămâne fără agent termic, pentru că a apărut o nouă societate de termoficare, SC Termo Urban Craiova SRL.

Noua societate are la dispoziţie trei luni de zile pentru obţinerea acreditărilor de la ANRE. Complexul Energetic Oltenia a condiţionat încheierea contractului cu SC Termo Urban SRL de depunerea unei garanţii în valoare de 3 milioane de euro, echivalentul plăţii unei facturi pentru o lună de iarnă. Până la urmă a acceptat o garanție de doar 250 de mii de euro, Primăria Craiova spunând că nu are de unde da mai mult. 

Noua societate ar putea prelua în viitor grupurile de la Craiova II, pe care Complexul Energetic Oltenia vrea să le externalizeze în 2023.

Vizualizări: 4,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: