Actualitate

Manu Tomescu: Acest plan este o crimă economică

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va duce la tăierea a două grupuri de la termocentrala Rovinari, nu unul cum se știa până acum, lucru ce nemulţumeşte energeticienii, această termocentrală fiind cea mai performantă din ţară. 

Sindicalistul Manu Tomescu acuză că societatea CE Oltenia ţine termocentrala Chişcani, una care nu a adus nici un plus, dar închide grupuri rentabile. 

"Termocentrala Rovinari este cea mai performantă din România, poate chiar din sud-estul Europei. Are costul cel mai redus pe megawatt şi cu toate astea i se taie două grupuri. Din punctul nostru de vedere, acest plan este o crimă economică. Să tai două grupuri de la termocentrala Rovinari înseamnă inconştiență, o imaturitate decizională, pentru că în paralel noi suntem obligaţi să ţinem Chişcaniul, termocentrala de la Brăila care nu a adus un plus în această companiei, dimpotrivă", a declarat Manu Tomescu.

Sindicalistul spune că, dacă vor rămâne doar trei grupuri în toată compania, numărul angajaţiilor va fi chiar sub 3.000. "Noi ca angajaţi ne-am obişnuit să fim lăsaţi pe ultimul loc. Dacă acum, la 12.000 de angajaţi, deservim 12 grupuri, la un calcul simplu vedem că sunt 1.000 de angajaţi pe grup. Dacă o să rămână doar 3 grupuri, din 12, o să rămânem undeva la 3.000, chiar sub", a spus Manu Tomescu.

Cele mai recente informații sunt însă că rămân doar două grupuri pe cărbune la CE Oltenia, ambele la Rovinari, în timp ce termocentralele Turceni, Ișalnița și Craiova II își închid complet producția pe cărbune.

Vizualizări: 4,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: