Actualitate

Banii pentru certificate, aprobați în ședința de guvern

Guvernul a aprobat miercuri, în ședință, ajutorul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor de carbon. Comisia Europeană a dat undă verde acestui ajutor, cu condiția unui plan de restructurare mult mai dur decât cel trimis în august anul trecut de companie.

CE Oltenia va supraviețui și în acest an, grație acestui ajutor de 241 de milioane de euro primit de la guvern. “Pentru anul 2021 este prevăzut un ajutor de stat în sumă de 241,4 milioane Euro, din care 192,9 milioane Euro pentru achiziția certificatelor de CO2 și 48,5 milioane de Euro pentru asigurarea lichidităților necesare desfășurării activității”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Compania mai are de cumpărat circa șase milioane de certificate, aferent producției de energie de anul trecut.

Din păcate, totul cu prețul închiderii a peste 80% din activitatea actuală, rămânând de văzut dacă vor fi puse în loc grupuri energetice pe gaze și parcuri fotovoltaice. Cert este că un document al guvernului arată că vor fi păstrate doar două grupuri pe cărbune la Rovinari, din cele 12 actuale. 

Vizualizări: 3,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: