Politică

Virgil Popescu, sabotorul sistemului energetic, vrea un nou post

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel care a impus în ultimele guverne o politică energetică antinațională, are șanse tot mai mari de a fi prim-vicepreședinte în PNL. Asta chiar dacă îl are ca adversar pe Dan Motreanu, unul dintre cei mai verticali lideri ai formațiunii.

Virgil Popescu ţinteşte funcţia de prim-vicepreşedinte ce va rămâne vacantă în urma trecerii lui Lucian Bode pe poziţia de secretar general. 

Iniţial, Virgil Popescu a fost sprijinit tacit de premierul Nicolae Ciucă, fiind prezent inclusiv la evenimente restrânse ale premierului cu oamenii din partid. 

Mai multe surse din PNL au precizat pentru „Adevărul” că ministrul Virgil Popescu a bătut palma pentru susţinere şi cu Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte şi şef CJ Prahova, care controlează mulți șefi de organizații.

Pe de altă parte, Dan Motreanu, deşi susţinut la prima vedere doar de câteva organizaţii, printre care Giurgiu şi Bihor, pare să mizeze pe sprijinul membrilor simpli, fiind mult mai cunoscut în interiorul partidului, mai ales că face parte din structurile acestuia de trei decenii, iar într-o perioadă a fost şi secretar general.

Situaţia candidaturilor va fi clară vineri seara, iar alegerile vor fi pe 27 mai, când are loc Consiliul Naţional.

Vizualizări: 3,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: