Social

Slujbă de pomenire pentru Constantin Brâncuși

O slujbă religioasă va avea loc la Mănăstirea Lainici pentru a-l pomeni pe Constantin Brâncuși. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 martie, atunci când se împlinesc 67 de ani de la moartea marelui sculptor gorjean. Tot pentru a marca acest eveniment, autoritățile din comuna natală a lui Brâncuși au organizat un concurs destinat copiilor din localitatea Peștișani.

Slujba de pomenire va începe la ora 10:30, la Mănăstirea Lainici. Zeci de persoane sunt așteptate să ia partea la eveniment.

„Organizăm și în acest an un eveniment menit să marcheze ziua în care mare sculptor Constantin Brâncuși a plecat dintre cei vii. La Mănăstirea Lainici va avea loc o slujbă de pomenire și o pomană. Locația nu este una aleasă întâmplător ci pentru că acolo a poposit sculptorul gorjean în drumul lui spre Paris. La acest eveniment și-au anunțat participarea atât simplii cetățeni, cât și oameni de cultură, brâncușiologi și autorități locale”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Și elevii din comuna Peștișani și-au adus aportul, așa cum au putut ei mai bine, la marcarea acestui eveniment. Peste 30 de copii au participat la un concurs eseuri și machete cu tema „Constantin Brâncuși”. Cele mai reușite proiecte au fost premiate de autoritățile locale.

Vizualizări: 739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: