Actualitate

Trecu anul de când se tot aprobă planul de restructurare

Planul de restructurare pentru care Complexul Energetic Oltenia a băgat un milion de euro în buzunarul unei firme de consultanță a împlinit un an de când a fost trimis spre aprobare Comisiei Europene.

Era anul electoral 2020, astfel că politicienii ne bombardau cu vorbe mieroase. Probabil că vă amintiți cum eram mințiți că se aprobă în septembrie, cel mai târziu în octombrie, apoi noiembrie, ianuarie și așa mai departe.

Acum, Burlan, Pințea, Virgil Popescu, Cîțu, Vîlceanu, Pecingina, Miruță, Iordache și alții au spus că în septembrie 2021 se aprobă sigur. Vedeți vreun semnal că va fi așa? 

Planul de restructurare - varianta a doua, care este acum în analiză la Bruxelles, a fost făcut înainte de aprobarea legii în baza căreia șase mii de mineri și energeticieni se pot pensiona în următorii doi ani. 

Cu alte cuvinte, ce scrie în plan nu mai bate cu realitatea și liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia se așteaptă ca oficialii europeni să ceară o a treia variantă a planului. 

Ce înseamnă asta? Înseamnă că societatea mai ratează un an posibilitatea de a accesa bani din Fondul de Modernizare pentru noile proiecte în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze. Din Fondul de Modernizare pot fi accesați bani anual, iar până la jumătatea lunii octombrie trebuie depuse proiectele. Dacă nu are planul de restructurare aprobat, CEO nu poate depune proiecte. Simplu, nu? 

Din păcate, am avut dreptate anul trecut când am tot spus că planul nu va fi aprobat în 2020. Cred că pot să pun rămășag că va fi ratat și termenul septembrie 2021.

Vizualizări: 3,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: