Actualitate

Firme din Motru, Bîlteni și Novaci, amendate pentru poluare

Garda de Mediu Gorj a aplicat mai multe sancțiuni unor operatori economici care poluează. Cenușa provenită din arderea cărbunelui la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru ajunge în atmosferă, pentru că este depozitată în mod corespunzător.

“Un operator economic din zona Motru care asigură agentul termic, verificat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a încălcat legislația de mediu. În acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 60.000 lei”, a comunicat instituția de mediu.

Amendă a primit și operatorul de salubritate din Novaci. “Deoarece măsurile pentru combaterea disconfortului olfactiv, dispuse de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, nu au fost duse la îndeplinire de către operatorul de salubrizare care exploatează stația de transfer deșeuri Novaci, acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 50.000 lei fiindu-i stabilit un nou program de măsuri”, a menționat sursa citată. Mai multe familii din satul Pociovalişte, oraşul Novaci, se plâng de faptul că sunt nevoite să suporte mirosul provenit de la o staţie de sortare a gunoaielor. Gunoaiele sunt lăsate în curte, spre disperarea oamenilor.

Conform autorităţilor, operatorul de la staţia de gunoi a promis că va lua toate gunoaiele din curte şi situaţia se va remedia.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj s-au deplasat și pe raza localității Bâlteni, unde au identificat o societate care a ars deșeuri. Firma în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 15.000 lei.

 

Vizualizări: 2,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: