Actualitate

Pîrvulescu (FNME): Le-a dat un zăhărel și au plecat toți

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, s-a arătat uimit de faptul că o termocentrală de talia celei de la Mintia a fost închisă atât de ușor și crede că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este responsabil pentru asta.

“Sunt decepționat de ceea ce s-a întâmplat la Mintia, unde am avut și noi sindicat minoritar. Pentru asta îl învinovățesc, pentru că nu poți să lași una din perlele energiei românești, mă refer la Mintia, să se închidă”, a spus Pîrvulescu la o emisiune.

Liderul sindical crede că ar fi trebuit mai multă opoziție față de o astfel de măsură. “Eu nu am mai întâlnit ca o centrală de dimensiunea asta să se închidă din lipsă de personal, fără scandal, fără nimic. Le-a dat un zăhărel și au plecat toți”, a mai spus liderul FNME.

La Termocentrala Mintia mai sunt acum activități de pază și conservare. Câțiva muncitori asigură întreţinerea instalaţiilor şi funcţionarea în condiţii de siguranţă a barajului de pe râul Mureş, aferent termocentralei, şi a pompelor de apă pluvială din Mintia.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, iar cei aproape 700 de angajaţi ai acesteia au fost disponibilizaţi în a doua jumătate a lunii iulie, în cadrul procesului de reorganizare al societăţii.

Termocentrala este oprită din lipsă de cărbune din luna martie.

Vizualizări: 6,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: