Actualitate

Anunț important pentru toți operatorii economici din țară. Se va aplica din martie 2022

Înrolarea în Spațiul Privat Virtual al Fiscului va fi obligatorie de la 1 martie 2022. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Finanțelor.

Conform modificărilor din Codul de procedură fiscală, această măsură impusă de stat este valabilă pentru oricine desfășoară o activitate economică.

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a explicat că instituțiile publice locale și centrale vor trebui să intre într-un sistem informatizat al Ministerului de Finanțe, pentru o mai bună comunicare și evitarea aglomerației la ghișee, începând tot cu data de 1 martie 2022. 

Contribuabilii pentru care se adoptă obligativitatea înrolării în SPV sunt persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent într-una din formele prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

 

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: